Sdr. Havnekaj 10, DK-5300 Kerteminde​

Vi handler udelukkende med engros salg

​Makrel (scomber scombrus)

Kendetegn:

Ryggens grundfarve er græsgrøn, flammet med blåt og overtegnet med mange bølgende tværbånd. Bugen er hvid, haleroden spids og halefinnen dybt indskåret. Bag bageste rygfinne og gatfinne sidder fem småfinner. Forreste rygfinne har pigstråler. Ved gatfinnen sidder en spids pig. Makrellen mangler svømmeblæren og kan derfor stige og dykke uden besvær.

makrel

​Makrellen skal renses straks efter fangsten, da kødet ellers bliver harsk. Det brunlige kød er velsmagende - både fersk og røget med forskellig krydderier. Hovedparten af fangsten bruges til konserves.

Levested:

Makrelforkomsten er total afhængig af planktonmængden i havet. Makrellen overvintre på dybt vand.

Føde:

Ynglen lever af plankton. Den voksne makrel æder krebsdyr, yngel af brisling, sild og torskefisk.

Fangstperiode:

Makrellen må fanges hele året, men der er skrappe kvoteordninger for de forskellige fiskerinationer.

Udnyttelse:

Fersk.

Røget.

Konserveret.

Dybfrossen.

Send os en mail​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Kontrolrapport

​Ved Arbejdstilsynets kontrolbesøg den 13/11-13, fik vi den grønne smiley.

Nyheder

Firma

Albanigades Fisk og Vildt A/S

CVR: 17263897

Adresse

Sdr. Havnekaj 10,

DK-5300 Kerteminde​​

Kontakt

Telefon: 66 11 39 23

E-mail: b2b@albanifisk.dk