Sdr. Havnekaj 10, DK-5300 Kerteminde​

Vi handler udelukkende med engros salg

​Sild (clupea harengus)

Kendetegn:

Sildens krop er dækket af skæl, som let falder af. Til forskel fra brisling, som ligner silden meget, sidder sildens bugfinner længere tilbage end rygfinnen, bugens skæl mangler torne og gællelågene er glatte. Silden er ved fangsten skinnende blå-grøn, men mister hurtigt farven.

sild

​Silden er en populær og god spisefisk. Tilberedningen kan varieres i det uendelige, og hvem kender ikke røgede bornholmere?

Levested:

I nordsøen lever de store sildestammer: Nordligst Buchansilden, derefter Dogger-silden ved Doggerbanke og sydligst Downs-silden, der færdes i Den engleske Kanal. Efter gydning overvintre de to nordligste stammer i Norske Renden, den sydligste trækker syd for Dogger Banke.

Føde:

Sildens vigtigste føde er plankton, krebsdyr og snegle, som den knuser med sine forbavsende hårde tænder.

Fangstperiode:

Silden må fanges hele året.

Vårsild: Forår.

Fedsild: Sommer.

Høstsild: Efterår.

Storsild: Vinter.

Udnyttelse:

Fersk.

Tørret/saltet.

Røget.

Konserveret.

Dybfrossen.

Send os en mail​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Kontrolrapport

​Ved Arbejdstilsynets kontrolbesøg den 13/11-13, fik vi den grønne smiley.

Nyheder

Firma

Albanigades Fisk og Vildt A/S

CVR: 17263897

Adresse

Sdr. Havnekaj 10,

DK-5300 Kerteminde​​

Kontakt

Telefon: 66 11 39 23

E-mail: b2b@albanifisk.dk