Sdr. Havnekaj 10, DK-5300 Kerteminde​

Vi handler udelukkende med engros salg

​Hummer (homarus gammarus)

Kendetegn:

Hummer variere meget i farven. Normalt er de blåsorte, men nogle gange grønlige - ja, selv hvidlige arter findes. Hummer har to store klosakse. Tidligere blev det påstået, at man kunne skelne en europæisk hummer fra en amerikansk (Homarus americanus) på deres klosaks, som på den europæiske art var større end den højre. Det har imidlertid vist sig ikke at passe. Under halen sidder halefødderne. Hannens forreste halefødder er stive og hunnens er bløde. Hummer betragtes som havets "tournado" med sit lækre hvide kød. Imidlertid er det bedst at undgå at spise hummer lige efter den har skiftet skal, da kødet er noget vandet. Hummer er en meget dyr spise.

hummer

Levested:

Hummer lever på dybder mellem 2 og 40 meter på klipper eller stenrev. Om sommeren lever den på lavt vand og om vinterne på større dybder. En hummer vokser relativt langsomt, og væksten er afhængig af vandtemperaturen. Hvis denne overstiger 22 grader, dør den.

Føde:

Hummer indtager kun føde om natten, og den lever af ådsler, bunddyr og i visse tilfælde af egne artsfæller. Hvis vandtemperaturen kommer under 5 grader, indtager den ingen føde.

Fangstperiode:

Hummer fiskes kun i sommermånederne i Danmark, og den er ofte bifangst ved garnfiskeri. Rognhummeren er altid fredet i Limfjorden.

Udnyttelse:

Fersk.

Dybfrossen.

Send os en mail​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Kontrolrapport

​Ved Arbejdstilsynets kontrolbesøg den 13/11-13, fik vi den grønne smiley.

Nyheder

Firma

Albanigades Fisk og Vildt A/S

CVR: 17263897

Kontakt

Telefon: 66 11 39 23

E-mail: b2b@albanifisk.dk