Sdr. Havnekaj 10, DK-5300 Kerteminde​

Vi handler udelukkende med engros salg

​Sandart (stizostedion lucioperca)

​Kendetegn:

Sandartens krop er slankere end aborrens. Som noget specielt har sandarten nogle enorme hugtænder mellem de mange små tænder. Kroppens grundfarve er grønlig, og ryggen er mørkere end siderne. Bugen er lysegrå. Desuden har den 7 til 10 mørke tværbånd fra ryggen og ned over siderne. Sandartens store øjne minder om kattens. Hannen adskiller sig fra hunnen ved at have en højere pande og et knapt så rundt hoved. Kødet er af god kvalitet - hvidt, fast, mildt og sødligt.

sandart

Levested:

Oprindeligt fandtes sandarten fra Det Karipiske Hav til omkring Tyskland. Udsætninger i forrige århundrede i Mellem- og Vesteuropa var dog en så stor succes, at arten i dag er meget almindelig overalt i Europa med Norditalien som sydligste grænse. På trods af at sandarten er en ferskvandsfisk, lever den også i f.eks. Østersøen, hvor saltindholdet er lavt.

Føde:

Sandarten æder alle slags små fisk, den kan komme i nærheden af. Den angriberbyttet fra siden, slynger sit hoved fra side til side som krokodillen, for derefter at sluge byttet helt.

Fangstperiode:

Sandarten er totalt fredet fra 1. maj til 31.maj.

Udnyttelse:

Fersk.

Dybfrossen.

Send os en mail​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Kontrolrapport

​Ved Arbejdstilsynets kontrolbesøg den 13/11-13, fik vi den grønne smiley.

Nyheder

Firma

Albanigades Fisk og Vildt A/S

CVR: 17263897

Kontakt

Telefon: 66 11 39 23

E-mail: b2b@albanifisk.dk