Levested:
Torskens levevis er uafhængig af, hvor den færdes. Den kan leve på lavt vand ved kysten og på stor dybde. Torsken er en decideret koldtvandsfisk, der om sommeren undgår de lavvandede kystområder, hvor vandet er for varmt. De nordligste arter vandrer i forbindelse med gydningen op til 1000 km. Der er seks store torskestammer, hvoraf bestanden i nordsøen er en dem.
Føde:
Torsken er en altfortærende rovfisk. Den lever af såvel artsfæller som andre fisk så som tobis, brisling og sild samt af skaldyr, ja selv store krabber sluger den uden at tygge skjoldet.
Fangstperiode:
Torskens kød bliver løsere i de varmere perioder hvor den tager mest føde til sig, modsat om vinteren og i gydeperioderne om foråret. En gammel regel siger, at man af samme grund kun skal spise torsk i måneder med "R". Bestanden af torsk blev stabiliseret i 1980erne via EU´s kvoteordninger. Det har vist sig at kvoten blev sat for højt, således torskebestanden nu er truet. Man var for optimistisk med hensyn til artens reproduktion.
Udnyttelse:
Perioden med dødstivhed er hos torsken bemærkelsesværdig lang sammenlignet med andre fisk. Den opløses først efter 30 timer, hvis fisken har været iset godt. Foruden kødet kan rognen (bukserne) samt leveren spises. Ja, selv øjnene anses for nogle som en delikatesse.